Omschrijving

** English text below **

Dit prachtig gerestaureerde Rijksmonument komt in de eerste helft van 2019 op de markt voor de verhuur. Het is een vrijstaand huis met een beschutte tuin met appel en pruimenboom, gelegen aan de iconische Nieuwendammerdijk. Het huis heeft een uniek uitzicht op de groene dijk, rietkraag, water en tegenovergelegen bos. Op loopafstand bevinden zich meerdere havens voor de zeilliefhebbers, is er het Waterland voor wandelaars en het centraal station en daarmee de stad is nog geen 15 minuten fietsen.

Het huis heeft 4 slaapkamers, drie WC’s, twee badkamers, een ruime zitkamer met open haard, een grote leefkeuken met eettafel die verzonken ligt in de achtertuin. Verder is er nog een waskamer, een aparte speelzolder, een work-out/studeer kamer in het tuinhuis achter in de tuin, waar zich ook nog een opslag ruimte en een schuur voor fietsen bevindt. Via het schuurgedeelte kunt u gemakkelijk op pad via de achtergelegen steeg.

Het huis is een oud vissershuis en is een van de laatst overgebleven in zijn soort en is op een creatieve manier opnieuw opgebouwd door Studio Appelo en Niels Tilanus architecten in 2016.

De omgeving is kinderrijk en kindvriendelijk en er is een grote verscheidenheid aan basisscholen (Vrije school, Dalton, Jenaplan en Montessori) en dagopvang te vinden. U zit in 5 minuten op de ring van Amsterdam en kunt gratis voor de deur parkeren.

Wellicht klinkt het te mooi om waar te zijn? Komt u zelf kijken dan zult u zien dat geen woord overdreven is.

“Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de VBO voorwaarden.”

ENGLISH TEXT

This national monument will be available for rent in 2019 for a discerning, adventurous family in Amsterdam. The four bedroom one of a kind detached house sits on the iconic Nieuwendammerdijk with a sweeping view over water and trees, surrounded by fresh air, kind neighbours and endless amenities.

The house has four bedrooms, three toilets, two bathrooms, large living room, large dining/kitchen room sunken into the private garden, separate playroom, gym/study in the separate garden house, separate storage room, secure and easily accessed bike shed, laundry room, an apple and plum tree, and so much more.

The is an old fisherman’s house and is protected by the Dutch government as it is one of the only examples of its kind still standing in Amsterdam. The house has been creatively re-created by Studio Appello and Niels Tilanus architects in 2016.

International and excellent public schools and daycare are within easy reach, as is the city centre and all that Amsterdam has to offer. The house lies 15 minutes’ cycle from Amsterdam Centraal station, easy quick access by car to the Dutch countryside and other cities. Truly everything you need to create a magical homestead without having to leave the comfort of the city.

Meer lezen

Kaart

Kenmerken

Overdracht
 • Geen eigenschappen bekend
Bouwvorm
 • Bouwperiode: -1906
 • Bouwvorm: bestaande bouw
 • Ligging: aan bosrand, aan water, aan park, aan rustige weg, in woonwijk, vrij uitzicht
Indeling
 • Woonoppervlakte: 170 m2
 • Inhoud: 650 m3
 • Aantal kamers: 5
Buitenruimte
 • Tuin: achtertuin, voortuin
Bergruimte
 • Geen eigenschappen bekend
Parkeergelegenheid
 • Garage: geen garage
 • Parkeerfaciliteiten: openbaar parkeren
Voorzieningen
 • Woning voorzieningen: buitenzonwering, mechanische ventilatie, rolluiken, tv kabel