Van A tot Zeeburgereiland: Een (eindelijk) opkomend utopisch stukje Amsterdam

De weg naar succes is niet altijd makkelijk geweest voor Zeeburgereiland. Beter gezegd, je kunt wel stellen dat het een ietwat treurig wachten is geweest totdat de eerste bouwwerkzaamheden echt begonnen in 2012. Maar uiteindelijk is het nu dan echt in volle gang en zijn er al duidelijke tekenen van hoe het eruit komt te zien nadat de bouwwerkzaamheden zijn afgerond.

Er zijn vier buurten gepland op het eiland; de Sportheldenbuurt, de Sluisbuurt en twee Baaibuurten (gelegen bij het water).

De Sportheldenbuurt is al half klaar, bewoond en ziet er gelikt uit. De werkzaamheden in deze sectie zouden rond het einde van 2018 klaar moeten zijn. De soorten huizen zijn divers en variërend van huizen en studio’s voor zowel studenten als ouderen tot ook villa-achtige rijtjes huizen aan de Kea Boumanstraat, welke al bijna allemaal klaar zijn. Deze laatsten zijn per stuk unieke huizen aan het water. Wil je er een bemachtigen, dan moet je snel zijn! Deze komen niet vaak beschikbaar.

Het is nog steeds Amsterdam

Voor iedereen met een allergie om de ring te verlaten; Zeeburgereiland ligt nog steeds met enige marge binnen de A10. Nog beter zelfs, het is zeer goed verbonden met allerlei leuke plekken waar u gemakkelijk met de fiets naar toe kan. Denk hierbij aan de pittoreske plekken in Noord; Schellingwouderdijk, Nieuwendammerdijk en Durgerdam zijn binnen 10 minuten te bereiken. De andere kant op is het ongeveer 15 minuten fietsen naar Oost, met een uitbundige hoeveelheid winkels, bars en restaurants.

Ook een plek voor kinderen

Nog meer goed nieuws! Er is een nieuwe Montessori school, IKC, op het eiland, met een geïntegreerde dagopvang voor baby’s en peuters. In hetzelfde gebouw is de basisschool gevestigd. De Montessori ethos is goed zichtbaar in enerzijds de speelruimten die gericht zijn op het stimuleren van creativiteit, het lichte atrium, en anderzijds de boeken die de kinderen kunnen lenen in de gezamenlijke ruimte. Er is ook een exceptionele gymzaal, met alle faciliteiten voor alle leeftijden.

Fun stuff

‘Maar is er ook wat voor mij bij’ hoor ik je vragen. Absoluut! Er is een super fijne bar/restaurant genaamd Haddock. Een fantastische plek om in de zomer op het terras te zitten of in de winter voor de haard. Er is een aparte ruimte voor kinderen om te knutselen of naar de kinderbios te gaan. Daarnaast zijn er plannen voor een breed spectrum aan restaurants en barren op het eiland die in 2019 open gaan. In het centrum van het eiland komt een ‘Urban Sport Zone’ en een skatepark, plekken waar kinderen en volwassenen zich kunnen volledig kunnen uitleven.

Wat zijn dat voor dingen?

Op het moment is er een wedstrijd uitgeschreven voor de meest creatieve, innovatieve, gewaagde plannen voor de ontwikkeling van drie silo’s die de skyline van het eiland domineren. De ideeën die tot nu toe zijn ingediend variëren van restaurants tot speelparadijzen tot bioscoop en zelfs een chocolade zwembad (ja echt!). Het winnende plan zal januari 2018 bekend worden gemaakt. Voor de liefhebbers zullen we natuurlijk duimen voor het zwembad.

Wij denken dat Zeeburgereiland een hit gaat worden. Wat denk jij?

Interesse in een vrijblijvend gesprek over jouw mogelijkheden? Neem dan contact met ons op 020-2374768 of vul ons contactformulier in en we bellen je terug.

Maak vrijblijvend kennis!
Klanten beoordelingen
9.4

Uitermate tevreden. Alexandra van Doorn is uitermate betrokken bij de verkoop. Altijd beschikbaar en bereikbaar, ook buiten kantooruren. Onderhandelingen goed gemanaged.

Alle beoordelingen

Waarom Nieuw Amsterdams Huys?

Zomerdeal!

Zomeractie

EUR 2.500 inclusief alles bij verkoop huidige- of aankoop nieuwe woning.