A Londoner’s Guide to Transplanting in Amsterdam

Van Londen naar Amsterdam

Zit je te spelen met de gedachte om die stadsjungle te verlaten, of heb je dat zelfs al gedaan. Amsterdam verwelkomt je met open armen. De billboards kloppen. De stad verwelkomt ondernemers en professionals met open armen, de werktijden zijn met afstand redelijk te noemen en de huur is er lager. Voor individuen en families die gewend zijn aan Londen heeft Amsterdam veel te bieden. Ik neem je graag aan de hand door de buurten. We zijn hier om jullie te helpen je plek te vinden.

The East End boys and West End girls

Beginnend met de mensen uit Knightsbridge of Kensington, gefeliciteerd met de prachtige plek waar jullie vandaan komen. Daarnaast kunnen we jullie dan het beste adviseren om je waarschijnlijk te beperken tot de grachtengordel. Dit gebied heeft veel overeenkomsten met Knightsbridge en Kensington, het heeft stijl en is trendy tegelijkertijd. Het is prachtig, het is upmarket, kortom wow.

Huizen aan de Prinsengracht, Herengracht en Keizersgracht hebben grandeur, en zijn uit de zeventiende eeuw, ook wel de gouden eeuw genoemd. Daar waar in Knightsbridge de materieel gezegende huist, zo vind je ook in Amsterdam aan de grachten de meer welgestelden die genieten van het geluk om aan de gracht te wonen met theaters, musea, restaurants en horeca op loopafstand. Amsterdam herbergt zestien restaurants met 1 of meerdere Michelin sterren, waarvan er meerdere aan de grachten.

Het kan natuurlijk dat dit niet iets voor jou is. Vind je jezelf toch meer een “Eastender”? Amsterdam heeft ook nog wat minder gepolijste buurten. Voor de opkomende hippe scenes is Amsterdam het overwegen waard. Op een voormalig industrieel terrein, de NDSM werf, vind je een steeds nieuwe concepten van pop-up, semi permanent tot permanent cool. Waaronder een bar opgebouwd van containers, zoals Pllek, een stukje vrijstaat is bar geworden, de Ceuvel en een festival achtige bar, het Noorderlicht.

De woonwijken van Amsterdam Noord zijn in rap tempo aan het veranderen met de komst van jonge gezinnen uit het centrum, die de stad niet willen verlaten maar iets meer betaalbare ruimte willen. Nog steeds ligt de gemiddelde huizenprijs hier lager dan in andere buurten, waardoor er veel dynamiek is in de woningmarkt aan deze kant van het IJ.

Als je moe bent van Londen, ben je klaar om naar Amsterdam te verhuizen

Als de drukte van Londen je te veel wordt en je op zoek bent naar juist iets anders dan de hysterie van de West end vs East end, dan is wellicht een Islington achtig gebied iets meer voor jou. Amsterdam kan daar zeker in voorzien. Islington, met de ontspannen familie opties en aangename huizen kan met de Pijp vergeleken worden. Dit is een gebied net ten zuiden van de grachten gordel, en daarmee een kort fietsritje van praktisch alles vandaan. Je kan je verheugen op een buurt vol met restaurants, gyms, juice bars en z’n eigen (Sarphati) park.

Ook de Pijp blijft rafelige randjes hebben, waardoor het nog steeds urban cool heeft ondanks de Starbucks.

Notting Hill?

Loop je nog steeds niet helemaal warm? Misschien ben je dan meer een West Londen type. Notting Hill, Holland Park of wellicht Chelsea? Amsterdam biedt ook comfort, stijl en klasse zonder dat het er te dik bovenop ligt. Graag willen we dan Oud Zuid aan je introduceren.

Vlak bij het zich steeds uitbreidende zakelijk centrum aan de Zuidas, is Oud Zuid een rustige buurt met een aanbod aan huizen aan mooie lanen en z’n eigen kleine winkelstraten met restaurants en horeca. De Brittish School opent er binnenkort ook zijn deuren.

De bijnaam Goud Zuid is passend. Het is niet goedkoop om hier te wonen, maar je krijgt er veel voor terug. Als expat zal het je hier aan niks ontbreken. Het Concert Gebouw nestelt zicht trots aan de noordzijde en de buurt huist vele leuke kleine restaurantjes, winkels en spa’s. Het sterrenrestaurant RON Gastrobar, de Dutch design shop &klevering en de Soap Treatment Store zijn hier voorbeelden van.

Het groene zuiden

Natuurlijke zijn we mensen uit Zuid Londen niet vergeten! Als je dus graag wat meer afstand wil nemen van de drukte van de stad, met wat meer bomen, dan die langs de straat, dan zou Amstelveen wellicht de perfecte plek voor jullie kunnen zijn.

Er is een echt bos, een vriendelijke internationale gemeenschap, en de verbinding met de stad en omgeving is super praktisch.

Voor gezinnen met kinderen is het Amsterdamse Bos een prachtige plek om te wandelen, spelen en met in de zomer ook een open lucht theater. Er is een groot winkelcentrum en de International School bevindt zich hier ook. Schiphol is om de hoek zodat korte zakelijke trips in een dag mogelijk zijn.

of the world. 

London Essentials in Amsterdam

En? Zijn jullie al klaar voor de sprong? Bel ons en dan kunnen we jullie op weg helpen. Wij hebben er in ieder geval veel zin in om jullie welkom te heten.

Groeten van ons, team van Nieuw Amsterdams Huys.

Neem contact op
Klanten beoordelingen
9.4

Uitermate tevreden. Alexandra van Doorn is uitermate betrokken bij de verkoop. Altijd beschikbaar en bereikbaar, ook buiten kantooruren. Onderhandelingen goed gemanaged.

Alle beoordelingen

Waarom Nieuw Amsterdams Huys?