Overwaarde van je woning: wat kun je ermee?

De crisis is voorbij, de huizenprijzen schieten weer omhoog. Waar je je tot voor kort misschien zorgen maakte of je huis “onder water” stond, is er nu vaak sprake van overwaarde op je huis. Maak een afspraak voor een gratis waardebepaling om te zien of dit ook voor jouw huis van toepassing is.

Mogelijkheden bij overwaarde

Wanneer er daadwerkelijk overwaarde zit op je huis, kun je hier verschillende dingen mee doen:

  • De overwaarde opnemen in de vorm van een hypotheek of lening
  • De rente op je huidige hypotheek verlagen
  • Je huis verkopen en de overwaarde incasseren

Het hangt van jouw situatie af wat je het beste kunt doen. Wil je misschien verbouwen, of een nieuwe auto aanschaffen met de overwaarde? Dan zou een hypotheek of lening een mogelijkheid kunnen zijn. Maar het verkopen van je woning heeft ook een aantal belangrijke pluspunten.

Voordelen van verkopen

Wanneer je je woning verkoopt en kleiner gaat wonen of gaat huren, krijg je de overwaarde volledig tot je beschikking. Je gaat hierbij geen nieuwe lening aan, maar kunt met de waarde extra uitgaven bekostigen of een spaarpot creëren zodat je wat ruimer in je financiële jasje komt te zitten. Als makelaar kunnen wij je begeleiden als je deze mogelijkheid wilt bekijken.

Wat Nieuw Amsterdams Huys voor je kan doen

Graag bieden we je een gratis waardebepaling aan om te bekijken hoe hoog je overwaarde is, en wat de mogelijkheden zijn voor verkoop. Ook kunnen we met je meedenken over mogelijkheden voor een nieuwe koop- of huurwoning.

Wil jij ook onze unieke aanpak ervaren? Persoonlijk, flexibel en op maat?

Bel 020 237 47 68

Klanten beoordelingen
9.4

Uitermate tevreden. Alexandra van Doorn is uitermate betrokken bij de verkoop. Altijd beschikbaar en bereikbaar, ook buiten kantooruren. Onderhandelingen goed gemanaged.

Alle beoordelingen

Waarom Nieuw Amsterdams Huys?

Zomerdeal!

Zomeractie

EUR 2.500 inclusief alles bij verkoop huidige- of aankoop nieuwe woning.