Investeren in huurwoningen in Amsterdam

Overweeg je te investeren in huurwoningen in Nederland? Wij helpen je graag in je zoektocht naar het perfecte huis in Amsterdam!
Er zijn twee typen huurwoningen, namelijk de ‘vrije sector’ welke geen gereguleerde huisvesting betreft, en de ‘sociale huurwoning’ welke wel wordt gereguleerd en aan specifieke regels moet voldoen.
Overweeg je een woning te kopen voor verhuur? Wij helpen je graag op weg, neem gerust contact op!

De vrije sector huurwoning versus de sociale huurwoning

In de vrije sector kunnen huiseigenaren hun eigen huurprijs bepalen voor de woning. Als de markt het toelaat kan je zelf de hoogte van de huurprijs bepalen in tegenstelling tot een sociale huurwoning.

De huurmarkt in Nederland wordt nauwlettend in de gaten gehouden en gereguleerd door de regering om betaalbare huurwoningen aan te kunnen bieden aan mensen met een lager inkomen. Om als huurder in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning is er een inkomenslimiet van € 40.000 per jaar. Voor sociale huurwoningen geldt dat mogelijke huurders bovendien moeten kunnen aantonen dat hun verblijf in Nederland geldig is. Je moet voor sociale huurwoningen een maximale huurprijs vragen ten opzichte van de vrije sector. Belangrijk bij het verhuren van een sociale huur woning en het bepalen van de huurprijs is het puntentellingsysteem.

Hoe bepaal ik de juiste huursector?

Om aan verhuur in de vrije sector te voldoen moet een woning een aantal punten scoren op gebied van kwaliteit, grootte, waarde en andere factoren om een minimale score te behalen van 142 punten. Dit aantal punten betekent bijvoorbeeld dat de huurwoning een totale huurprijs heeft van € 710 per maand.
De eerste punten kunnen worden verdiend met het hebben van een eigen keuken, toilet en ingang. Vanuit hier kunnen daarnaast extra punten verdient worden op de isolatie van de woning, de staat van het huis, de grootte, locatie, gemeubileerd of niet, monumentale status en andere factoren.
Als je van plan bent een woning te verhuren in de vrije markt is het belangrijk te weten hoe het puntensysteem werkt en je zeker weet dat de woning voldoet aan de minimale 142 punten grens.

Wij helpen je graag de nodige keuringen en berekeningen uit te voeren om zeker te weten dat je het juiste huis koopt wat je zoekt.
Hieronder vind je tevens een link naar de huurprijscheck en puntentelling.
https://www.huurcommissie.nl/onderwerpen/huurprijs-en-punten/huurprijscheck-en-puntentelling

We helpen je graag bij het maken van jouw keuze. Als aankoopmakelaar zijn wij er voor je bij zowel de aankoop als bij advies over de verhuur. Neem contact met ons op of bezoek ons kantoor op de Oudezijds Achterburgwal 193 te Amsterdam.

Bekijk hier ons actuele aanbod.

Wilt u een vrijblijvende kennismaking?

Maak een afspraak
Klanten beoordelingen
9.4

Uitermate tevreden. Alexandra van Doorn is uitermate betrokken bij de verkoop. Altijd beschikbaar en bereikbaar, ook buiten kantooruren. Onderhandelingen goed gemanaged.

Alle beoordelingen

Waarom Nieuw Amsterdams Huys?

Zomerdeal!

Zomeractie

EUR 2.500 inclusief alles bij verkoop huidige- of aankoop nieuwe woning.