Ontwikkeling huizenprijzen Amsterdam

Huizenprijzen Amsterdam: wat zijn de ontwikkelingen daarvan? Hoe komt het dat huizen in Amsterdam veel prijziger zijn dan in de rest van Nederland? De huizenprijzen in Amsterdam zijn vanaf 2016 weer flink gestegen. Eigenlijk kan wel gesteld worden dat de huizenmarkt sinds 2013 weer flink groeit.

Verschillen op woningmarkt groot

In Amsterdam zijn koopwoningen gemiddeld 8,9% duurder geworden in 2016.

Deze stijging wordt veroorzaakt door een combinatie van een tekort aan koopwoningen en een historisch lage hypotheekrente. In de Randstad en de grote steden stijgen de prijzen nog harder dan in de rest van Nederland. Een kwart van de stijging in het 2e kwartaal van 2016 was afkomstig uit Amsterdam.

Snel herstel huizenprijzen

Ook de gemiddelde transactieprijs van alle verkochte woningen in Amsterdam herstelt sneller dan de rest van Nederland. Tussen 2008 en 2013 daalden de huizenprijzen in Amsterdam met 17%, terwijl deze in 2016 stegen met 23%. En inmiddels zitten we alweer op een hoger prijsniveau dan op de top in 2007. Daarnaast is de vierkante meterprijs veel hoger in Amsterdam dan in de rest van Nederland. In het vierde kwartaal van 2016 bedroeg dit 4.220 euro per vierkante meter. In de rest van Nederland bedroeg dit 2.154 euro.

Schaarste woningmarkt Amsterdam

Er is al jaren schaarste op de woningmarkt in Amsterdam. Dit komt omdat er weinig woningen bijgebouwd worden. Ongeveer 57% van alle woningen in Amsterdam zijn sociale huurwoningen en 12% wordt in de vrije sector verhuurd. Het aanbod in Amsterdam is dus beperkt.

Amsterdam blijft aantrekkelijk

Veel deskundigen verwachten door alle bovenstaande ontwikkelingen dat er in 2017 een afvlakking van de prijsstijging plaats vindt, maar in Amsterdam zijn enorm veel banen te vinden. Daarnaast biedt Amsterdam een groot cultureel aanbod en talloze restaurants en caf├ęs. Dit maakt Amsterdam erg aantrekkelijk. Daarom is zeker is dat het aanbod in Amsterdam krap zal blijven.

Nieuw Amsterdams Huys

Bent u op zoek naar uw droomwoning in Amsterdam of wilt u uw huidige woning in Amsterdam verkopen? Dan bent u bij Nieuw Amsterdams Huys op het juiste adres. Nieuw Amsterdams Huys is een woningmakelaar gespecialiseerd in Amsterdam. Wij zijn zeven dagen in de week bereikbaar. Wilt u meer weten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 020-2374768. U kunt ook ons contactformulier invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op!

Wilt u een vrijblijvende kennismaking, en meteen een waarde-indicatie van je woning?

Maak een afspraak
Klanten beoordelingen
9.4

Uitermate tevreden. Alexandra van Doorn is uitermate betrokken bij de verkoop. Altijd beschikbaar en bereikbaar, ook buiten kantooruren. Onderhandelingen goed gemanaged.

Alle beoordelingen

Waarom Nieuw Amsterdams Huys?