Huizenprijzen Amsterdam

De huizenprijzen liggen in Amsterdam veel hoger dan in de rest van Nederland. Ook afgelopen jaar zijn de prijzen weer omhoog gegaan. Met de komst van het Coronavirus kan hier verandering in te komen, maar tegelijkertijd brengt dit een hoop onzekerheid met zich mee. Want wat is het effect hiervan op de ontwikkeling huizenprijzen Amsterdam en de woningmarkt Amsterdam in het algemeen? En het is wel mogelijk om nu een huis te kopen of verkopen? Nieuw Amsterdams Huys helpt jou graag in deze tijd. Lees hieronder alles over de huidige ontwikkelingen.

Ontwikkeling huizenprijzen Amsterdam

De Amsterdam huizenprijzen stijgen al jaren, voornamelijk door een tekort aan koopwoningen en een historisch lage hypotheekrente. Daarbij komt dat de stad erg populair is. Er zijn enorm veel banen te vinden, er is een groot cultureel aanbod en je vindt er talloze restaurants en caf├ęs. De prijs van een koopwoning in Amsterdam was in het tweede kwartaal van 2019 maar liefst 6,8 procent duurder dan een jaar eerder. Hiermee gaat de stijging in Amsterdam sinds 2013 nog een stukje harder ten opzichte van heel Nederland. Wel is het goed om te weten dat de dit de laagste prijsstijging is in bijna 5 jaar. De stijging van de historische huizenprijzen Amsterdam wordt hierdoor iets afgezwakt.
Voor huurders is er minder goed nieuws. De huurprijzen in de vrije sector stijgen namelijk sterk. Uit onderzoek blijkt dat mensen die nu een woning huren in Amsterdam, gemiddeld 223 euro per maand meer kwijt zijn dan zittende huurders. Hiermee zijn de toegenomen ongewenste effecten van de woning schaarste duidelijk zichtbaar.

Meer verkopen op de Amsterdam huizenmarkt

Ondanks de stijgende huizenprijs in Amsterdam zijn er in het tweede kwartaal van 2019 meer huizen in de stad verkocht dan een jaar eerder. In de vijf kwartalen daarvoor daalde het aantal verkopen nog ieder jaar.

Huizenprijzen ontwikkeling door Coronavirus

Momenteel heeft iedereen te maken met het Coronavirus. Ook de Amsterdam huizenmarkt wordt hierdoor geraakt. Wat de impact precies is, en of het effect heeft op de ontwikkeling huizenprijzen Amsterdam, is op dit moment nog niet goed in te schatten. De situatie rondom het Coronavirus verandert namelijk nog iedere dag en krijgt langzaam vat op de woningmarkt Amsterdam. Zodra we meer weten informeren we je verder.

Huidige situatie

Natuurlijk zitten sommige mensen al midden in het koopproces, anderen hebben hun huis te koop gezet vlak voordat het Coronavirus uitbrak. Meer dan de helft van deze mensen passen hun plannen op dit moment nog niet aan, blijkt uit onderzoek van Funda. Omdat ze op korte termijn geen grote veranderingen aan zien komen, of omdat ze zich midden in een koopproces bevinden. Toch is er ook terughoudendheid te merken: 36 procent van de kopers en 24,3 procent van de verkopers is wat voorzichtiger.

Kan ik nu een huis kopen of verkopen?

Natuurlijk begrijpen we dat je in deze onzekere tijden met vragen zit. We stellen je gerust, je kunt ook nu je huis verkopen of op zoek gaan naar een andere woning. Uit het Funda onderzoek komt naar voren dat 23 procent van de ondervraagden het nu juist een goed moment vindt om een woning te kopen. Een begrijpelijke gedachte, omdat de huizenmarkt Amsterdam lange tijd overspannen is geweest.
Hoewel er veel voorspellingen worden gedaan door economen, mede over de huizenprijs ontwikkeling Amsterdam, valt er nog weinig over te zeggen. Het is in ieder geval mogelijk om een huis te kopen of verkopen. Hoe zit het dan met de bezichtigingen? Natuurlijk wil je een huis eerst op locatie bekijken voordat je een besluit neemt. Daarom bedenken we bij NAH oplossingen om de bezichtigingen gewoon door te kunnen laten gaan. Hiervoor houden we ons aan de richtlijnen van het RIVM, zodat we jouw en onze veiligheid kunnen waarborgen.

Nieuw Amsterdams Huys is er voor jou!

Ben jij van plan om je huis te verkopen? Of bevind jij je in de situatie dat je je huis moet verkopen vanwege het Coronavirus? Of ben je op zoek naar een nieuwe woning? Dat is ondanks de huidige situatie nog steeds mogelijk. Bij Nieuw Amsterdams Huys houden we de ontwikkelingen goed in de gaten en helpen we je met alle liefde, uiteraard volgens de richtlijnen van het RIVM. Vraag vrijblijvend meer informatie aan door contact met ons op te nemen. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 020 237 47 68. Je kunt ook ons contactformulier invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op!

Vrijblijvend meer informatie?
Klanten beoordelingen
9.4

Uitermate tevreden. Alexandra van Doorn is uitermate betrokken bij de verkoop. Altijd beschikbaar en bereikbaar, ook buiten kantooruren. Onderhandelingen goed gemanaged.

Alle beoordelingen

Waarom Nieuw Amsterdams Huys?

Zomerdeal!

Zomeractie

EUR 2.500 inclusief alles bij verkoop huidige- of aankoop nieuwe woning.