Huis verkopen zonder makelaar?huis verkopen zonder makelaar

Een huis verkopen zonder makelaar is vaak een bewuste keuze. Overweeg je om je woning te verkopen zonder dat je hierbij een makelaar inschakelt? Wij adviseren je om hier goed over na te denken. We noemen een aantal voor- en nadelen zodat je hierin een afgewogen keuze in kunt maken.

Kosten besparen ?

Een belangrijke reden waarom mensen ervoor kiezen om geen makelaar in te schakelen is om de makelaarskosten te besparen. Een huis verkopen zonder makelaar lijkt een stuk goedkoper. Het is natuurlijk een feit dat wanneer je geen makelaar inschakelt, je ook geen rekening zult ontvangen. Direct een grote besparing? Op het eerste gezicht wel. Maar denk er ook aan dat het je zelf veel extra tijd kost om bijvoorbeeld teksten te schrijven, kijkers rond te leiden, afspraken te plannen en vragen te beantwoorden.

Daarnaast zijn er ook kosten verbonden aan een goede verkooppresentatie; denk aan styling en de presentatie van je woning, professionele foto’s, verkoopborden, online plaatsen op diverse websites, zoals Funda. Daarnaast heb je wettelijke verplichtingen voor het geven van belangrijke juridische en technische informatie over je woning. Ben jij thuis in deze regelgeving?

Een goede makelaar levert geld op!

Een belangrijk aspect dat veel verkopers kunnen onderschatten is het belang van een goede verkoopstrategie. Die begint bij het bepalen van de waarde en vaststellen van de vraagprijs tot het onderhandelen met potentiële kopers. Een goede vraagprijs is essentieel in het  genereren van de hoogst mogelijke verkoopprijs.  Een makelaar heeft al vele keren onderhandelingen begeleid tussen kopers en verkopers, en kan je vraagprijs onderbouwen met recente verkoopcijfers.

Iedere type koper is weer anders en heeft ook andere behoeften. Door die klanttypes goed te herkennen weet een makelaar hoe in te spelen op de specifieke behoeften wat resulteert in een hogere verkoopprijs. Door de generieke behoeftes van de markt goed te kennen, kan je met relatief kleine aanpassingen aan je huis een betere verkoopprijs realiseren.

Een makelaar heeft al vele keren onderhandelingen begeleid tussen kopers en verkopers en weet de bovenstaande elementen optimaal te benutten om een hogere verkoopprijs te realiseren. Dus wil je geld verdienen? Een makelaar inschakelen is zo gek nog niet!

Nieuw Amsterdams Huys

Naast bovengenoemde voordelen zijn de makelaars van Nieuw Amsterdams Huys bovendien als geen ander bekend met de woningmarkt in Amsterdam. Een onderbouwd advies en een persoonlijke benadering is daarom wat je van hen kunt verwachten. We stellen ons tot doel om alle zorgen bij onze klanten uit handen te nemen. Bovendien heeft Nieuw Amsterdams Huys een uitgebreid netwerk van potentiële kopers in de regio Amsterdam.

Ervaar het zelf!

Bel ons op 020 – 237 47 68 om de voordelen van Nieuw Amsterdams Huys te ervaren:

  • Bespaar zeeën van tijd
  • Verkoop je huis voor een betere prijs
  • Verkoop sneller via het netwerk van je makelaar
  • Laat de onderhandelingen over aan de expert

Wil je een vrijblijvende kennismaking, en meteen een waarde-indicatie van je woning?

Klik hier voor een gratis waardebepaling of maak direct een afspraak!

Blijf op de hoogte van trends en ontwikkelingen van de woningmarkt in Amsterdam: volg ons op Facebook!

Klanten beoordelingen
9.4

Uitermate tevreden. Alexandra van Doorn is uitermate betrokken bij de verkoop. Altijd beschikbaar en bereikbaar, ook buiten kantooruren. Onderhandelingen goed gemanaged.

Alle beoordelingen

Waarom Nieuw Amsterdams Huys?

Zomerdeal!

Zomeractie

EUR 2.500 inclusief alles bij verkoop huidige- of aankoop nieuwe woning.