Erfpacht: Wie is eigenaar van de grond?erfpacht

In Nederland staan woningen op de grond van een grondbezitter of grondeigenaar. Als je een woning koopt op erfpacht ben je wel eigenaar van de woning, maar niet van de grond. De huur die je betaalt voor het grondgebruik aan de eigenaar wordt ook wel canon genoemd. Het betalen van de erfpacht of canon kan eenmalig, maandelijks of jaarlijks zijn.
In Nederland is 99% van de erfpachtgrond in bezit van gemeenten. Zo is bijvoorbeeld 70% van de grond in Amsterdam erfpacht, waardoor de kans groot is dat je een huis koopt op grond dat eigendom is van de gemeente.

Onderzoek is zeer belangrijk

Als de erfpacht in handen is van een private grondeigenaar is het belangrijk goed onderzoek te doen en duidelijke afspraken te maken voordat je het koopcontract tekent. Het is ook over te zetten naar een nieuwe of volgende koper. Hierbij gaan de gemaakte afspraken over op de nieuwe eigenaar. We helpen je hier graag bij zodat jij op een fijne manier de woning van jou dromen vindt in Amsterdam. Direct meer informatie? Neem gerust contact met ons op! We denken graag met je mee!

Meer informatie of advies op maat?

Wij zijn er voor je om je te adviseren en je te helpen bij jouw keuze in woningen in Amsterdam. Wij willen graag dat je een goed gevoel hebt en een woning kiest waar je gelukkig van wordt. Een woning schaf je natuurlijk niet zomaar aan en dat begrijpen wij als geen ander. Wij hebben ruimte ervaring bij het vinden van droomwoningen in Amsterdam en houden de ontwikkelingen van de markt nauwlettend in de gaten. Interesse in een vrijblijvend gesprek over jouw mogelijkheden? Neem dan contact met ons op 020-2374768 of vul ons contactformulier in en we bellen je terug. Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Volg ons ook op Facebook!

Wilt u een vrijblijvende kennismaking?

Maak een afspraak
Klanten beoordelingen
9.4

Uitermate tevreden. Alexandra van Doorn is uitermate betrokken bij de verkoop. Altijd beschikbaar en bereikbaar, ook buiten kantooruren. Onderhandelingen goed gemanaged.

Alle beoordelingen

Waarom Nieuw Amsterdams Huys?

Zomerdeal!

Zomeractie

EUR 2.500 inclusief alles bij verkoop huidige- of aankoop nieuwe woning.